Circa 500 de gospodări din satul Băhrinești, Florești, vor avea acces la apă potabilă datorită unui sistem de apeduct cu lungimea de 23,3 km, dat în exploatare.

Deocamdată, la sistemul de apeduct sunt conectate în jur de 240 de gospodării. În perioada următoare, administrația publică locală urmează să întreprindă măsurile necesare pentru a conecta și celelalte gospodării la apeduct. Potrivit directorului S.A. „Servicii Comunale Florești”, Vitalie Ungureanu, apa la robinete în gospodăriile conectate la apeduct va fi disponibilă începând cu 1 iulie a.c.

Lucrările de construcție la apeduct au început în luna august a anului trecut, iar joi 14 iunie, acesta a fost recepționat de către primărie și responsabilii de proiect. În total, pentru construcția acestuia au fost cheltuiți
8,32 milioane de lei, alocați din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională.

Precizăm că executarea lucrărilor de construcție-montaj a sistemului de apeduct de la Băhrinești este una dintre etapele de implementare a proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”, bugetul total al căruia se cifrează la 66,08 de milioane de lei, din care 29,90 de milioane de lei sunt solicitați din sursele FNDR, iar 29,90 milioane lei reprezintă cofinanțarea ApaSan.