/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Din 1 iulie, locuitorii unui sat din raionul Florești vor avea acces la apă potabilă la robinet

missing
17 iunie 2018, ora 15:45

Deocamdată, la sistemul de apeduct sunt conectate în jur de 240 de gospodării. În perioada următoare, administrația publică locală urmează să întreprindă măsurile necesare pentru a conecta și celelalte gospodării la apeduct. Potrivit directorului S.A. „Servicii Comunale Florești”, Vitalie Ungureanu, apa la robinete în gospodăriile conectate la apeduct va fi disponibilă începând cu 1 iulie a.c.

Lucrările de construcție la apeduct au început în luna august a anului trecut, iar joi 14 iunie, acesta a fost recepționat de către primărie și responsabilii de proiect. În total, pentru construcția acestuia au fost cheltuiți
8,32 milioane de lei, alocați din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională.

Precizăm că executarea lucrărilor de construcție-montaj a sistemului de apeduct de la Băhrinești este una dintre etapele de implementare a proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”, bugetul total al căruia se cifrează la 66,08 de milioane de lei, din care 29,90 de milioane de lei sunt solicitați din sursele FNDR, iar 29,90 milioane lei reprezintă cofinanțarea ApaSan.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram