/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ CM 2018: Croația - Nigeria 2-0. Victorie cinică, printr-un autogol şi un gol din penalty

missing
17 iunie 2018, ora 00:03

Potrivit Agerpres, Croaţia a câştigat fără să forţeze, prin autogolul lui Oghenekaro Etebo (32) şi reuşita lui Luka Modric (71 – penalty).

Echipa antrenată de Zlatko Dalic a controlat jocul în cea mai mare parte a timpului şi s-a impus graţie experienţei şi a valorii sale, în faţa unei formaţii entuziaste, dar fără maturitatea necesară unui turneu de Cupă Mondială.

Croaţii au avut prima ocazie a meciului, în min. 14, când Perisic a şutat puţin peste poartă de la 18 metri. Rebic (32) a expediat o minge, deviată de Balogun în corner, iar din această fază fixă s-a deschis scorul: Mandzukic a reluat din plonjon şi mingea a fost deviată de Etebo în propria poartă.

Singura oportunitate a ”Super Vulturilor” din prima repriză a fost un şut în blocaj tras de Iwobi (45+1).

La reluare, Ighalo (59) a reluat cu capul, pe direcţia lui Subasic, consemnând primul şut pe spaţiul porţii din acest meci.

Croaţia s-a desprins prin golul marcat de Modric din penalty în min. 71, după ce Mandzukic a fost ţinut clar de Troost-Ekong.

Africanii au forţat înscrierea golului de onoare, dar nu şi-a creat situaţii clare, cei care au fost mai aproape de gol fiind tot croaţii, prin Kovacic (90+2), care a şutat slab, iar portarul a apărat.

Croaţia este liderul grupei după acest succes, având în vedere egalul neaşteptat înregistrat în cealaltă partidă, Argentina – Islanda 1-1.

Croaţia nu a reuşit să depăşească faza grupelor de la debutul său ca ţară independentă, în 1998, când a cucerit medaliile de bronz în Franţa.

Următoarele partide din grupă vor fi Argentina – Croaţia, la Nijnîi Novgorod (stadionul Nijnîi Novgorod), joi 21 iunie, şi Nigeria – Islanda, la Volgograd (Volgograd Arena), vineri 22 iunie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram