Suedia a câștigat partida de debut de la Mondial, scor 1-0, contra Coreei de Sud și egalează Mexicul în vârful clasamentului grupei F.

Potrivit gsp.ro, Suedia a controlat partida de la un capăt la celălalt, replica Coreei fiind una inexistentă. Fără vreun șut cadrat pe spațiul porții, asiaticii au încercat să fragmenteze cât mai mult jocul. Portarul Hyun-Woo Cho a făcut minuni în primele 45 de minute, intervenind în minutul 20 în fața lui Marcus Berg, într-o situație de 1 la 1.

Pauza nu a schimbat nimic din coordonatele înfruntării. Suedia a pedalat în gol, a plimbat mingea, dar fără a-și crea oportunități clare de gol. Salvarea a venit iar de la VAR. Arbitrul din El Salvador, Joel Aguilar, a oprit un contraatac periculos al asiaticilor pentru a consulta sistemul de arbitraj video pentru o infracțiune în careu. A fost penalty, iar fundașul lui Krasnodar, Andreas Granqvist, a transformat cu sânge rece.

Finalul partidei a fost lipsit de evenimente notabile. Coreea a încercat timid să împingă jocul. A trimis câteva mingi periculoase în careul advers, dar de fiecare dată a lipsit sincronizarea.

Suedia a egalat reprezentativa din Mexic în fruntea clasamentului grupei F și așteaptă duelul cu Germania din etapa viitoare.