/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

CMC a decis! Profesorii și medicii din Chișinău vor primi alocații unice de 500 de lei

18 iunie 2018, ora 17:00

În aceeași ședință, consilierii municipali au decis alocarea a 3,1 milioane de lei pentru eliberarea gratuită a abonamentelor de călătorie cu transportul public medicilor de familie și asistenților acestora, precum și specialiștilor Clinicii Universitare de asistență perimară. Abonamentele vor fi eliberate începând cu luna iulie și până la sfârșitul anului.

Motivând oportunitatea deciziei, Ala Nemerenco, consilier municipal, a spus că medicii merg la pacienți acasă și trebuie să schimbe uneori mai multe mijloace de transport. „Vorbim despre eficiența muncii. Să nu stea la o chemare 3 ore”, a subliniat aceasta.

Pentru profesori și educatori, CMC a aprobat o alocație pentru transport în mărime de 70 de lei lunar, pentru perioada septembrie-decembrie 2018. „Finanțarea va fi strictă și vom aloca bani numărului de persoane stabilit de către instituțiile abilitate”, a declarat Eugenia Ciumac, șefa Direcției management financiar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram