/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Platforma DA anunță proteste în cazul în care validarea mandatului primarului se va tărăgăna

missing
18 iunie 2018, ora 17:35

„În două zile ar fi trebuit să fie trimise documentele la judecătorie, ca mai apoi în zece zile aceste documente, toate actele aferente procesului electoral, să fi fost examinate și emis un verdict. Dacă facem un calcul, ne îndepărtăm de două săptămâni de la momentul în care s-au produs alegerile și acest lucru nu s-a întâmplat”, a declarat Andrei Năstase.

Primarul ales a menționat că astăzi a revenit din străinătate, unde s-a întâlnit cu reprezentanți ai diasporei, cu experți, dar și cu primarul Vienei și mai mulți consilieri. Acolo, spune Andrei Năstase, au fost stabilite contacte bune, însă pe motiv că mandatul său nu a fost validat, acestea nu pot fi valorificate. „Dacă nu-mi va fi validat mandatul, voi solicita sprijinul oamenilor și vom ieși la protest. Validarea se poate produce și altfel, pentru că este o ilegalitate. Este mai mult decât evident că e o ilegalitate – cineva încearcă să obstrucționeze votul poporului și așa ceva într-o democrație este inadmisibil”, a notat Andrei Năstase.

Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru, a amânat vineri, 15 iunie, validarea mandatului primarului ales al municipiului Chișinău. Într-o nouă ședință convocată luni, 18 iunie, secretarul Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău, Vitalie Miron, a solicitat recuzarea judecătorului. Demersul de recuzare a fost acceptat, iar cauza urmează să fie redistribuită unui alt judecător.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram