În urma ploilor torențiale înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova în perioada 16 -17 iunie 2018, mai multe localități au fost afectate. Salvatorii și pompierii au intervenit în localitățile Tocuz și Ucrainca a raionului Căușeni unde precipitațiile au făcut mai multe prejudicii.

În localitatea Ucrainca ploaia a distrus patru poduri, inclusiv unul care face legătura între localitate și satul Tocuz. Către ora 12. 00 a zilei de 17 iunie salvatorii în comun cu angajații SA Drumuri Căușeni au reușit restabilirea accesului către localitate. Mai mult pe parcursul a 24 de ore a fost monitorizat situația bazinelor acvatice care au înregistrat o creștere majoră a nivelului apei pe parcursul precipitațiilor. Potrivit datelor IGSU către dimineața zilei de 18 iunie nivelul apei în bazinul acvatic din prejma localităților Tocuz și Ucrainca a înregistrat o descreștere semnificativă, fiind redus pericolul inundațiilor.

De intervenția pompierilor a fost nevoie și în localități din raionul Florești și Ungheni, unde apa a intrat în câteva gospodării. Salvatorii au pompat apa dintr-o ogradă din localitatea Nicolaevca a raionului Florești și dintr-o gospodărie de pe strada Mihai Viteazul a orașului Ungheni. Comisiile pentru situații excepționale teritoriale lucrează în teritoriu pentru estimarea prejudiciului material înregistrat în urma ploilor.