/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

UE a prelungit cu un an sancțiunile împotriva Crimeii

missing
18 iunie 2018, ora 13:32

Potrivit acesteia, măsurile se aplică persoanelor din UE și companiilor din UE și se limitează la teritoriul Crimeei și Sevastopolului. Sancțiunile includ interdicții privind:

– importurile de produse originare din Crimeea sau Sevastopol în UE;
– investiții în Crimeea sau Sevastopol, ceea ce înseamnă că nici europenii, nici companiile cu sediul în UE nu pot cumpăra proprietăți imobiliare sau entități în Crimeea, finanța companii din Crimeea sau servicii de furnizare;
– servicii turistice în Crimeea sau Sevastopol, în special, navele de croazieră europene nu pot acosat în porturile din Peninsula Crimeea, cu excepția cazurilor de urgență;
– exporturile de anumite bunuri și tehnologii către firmele din Crimeea sau pentru utilizarea în Crimeea în sectoarele transporturilor, telecomunicațiilor și energiei și legate de prospectarea, explorarea și producția de petrol, gaze și resurse minerale. Serviciile de asistență tehnică, de brokeraj, de construcții sau de inginerie legate de infrastructura din aceste sectoare nu trebuie să fie furnizate.

Menționăm că, Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva Crimeei în iunie 2014, după anexarea peninsulei către Rusia. Sancțiunile au fost prelungite în fiecare an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram