Petru Lucinschi, fostul președinte al Republicii Moldova a devenit cetățean al României. Despre acest lucru informează primarul sectorului nr.1 din București, Dan Tudorache pe pagina sa de facebook.

Edilul de București scrie că astăzi a fost onorat cu prezența la primărie de doi foști șefi de stat: Petru Lucinschi, fostul președinte al Republicii Moldova și Emil Constantinescu, fostul președinte al României. „Vizita a fost prilejuită de primirea cetățeniei române, chiar în anul centenarului unirii, de către domnul Petru Lucinschi, căruia îi urez să fie cetățeanul unei țări unite, libere, prospere și demne”, a scris primarul sectorului nr. 1 din București.

Petru Lucinschi a îndeplinit funcția de președinte al Republicii Moldova între anii 1997-2001. În primul tur al alegerilor prezidențiale de la 17 noiembrie 1996, Lucinschi s-a clasat pe locul II cu 27,66% din voturi, fiind cu 11% în urma contracandidatului său, președintele în exercițiu Mircea Snegur (care obținuse 38,75%). Totuși, Lucinschi a câștigat cu 54,02% din voturi în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 1 decembrie 1996, în fața lui Mircea Snegur, beneficiind de susținerea forțelor de centru și de stânga. Învestitura sa ca președinte a avut loc la 15 ianuarie 1997.