/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Vama Sculeni, intră în reconstrucție, dar rămâne funcțională pentru toate categoriile de vehicule

18 iunie 2018, ora 15:46

Proiectul de reabilitare prevede extinderea teritoriul postului cu 1,3 Ha, ceea ce va face posibilă suplimentarea pistelor de control și reamenajarea elementelor de infrastructură.

Amintim că, extinderea și modernizarea postului vamal Sculeni este prevăzută în proiectul de reabilitare a punctelor de trecere de pe segmentul de frontieră moldo-român ”Sculeni-Sculeni”, ”Leușeni-Albița” și ”Giurgiulești-Galați”. Proiectul urmează a fi implementat în cadrul Programului Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, finanțat de Uniunea Europeană. Bugetul proiectului este de 10 milioane de euro, dintre care 5 milioane sunt destinate Republicii Moldova.

În prezent, postul vamal Sculeni înregistrează unele dintre cele mai mari valori de trafic, fiind traversat zilnic de circa 2.000 de unități de transport, dintre care până la 350 sunt autocamioane. Odată cu darea în exploatare a postului renovat, capacitatea de procesare a acestuia se va dubla.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram