Și lidera PAS, Maia Sandu, a reacționat la decizia instanței prin care alegerile locale din Chișnău au fost declarate nevalide. Potrivit ei, prin această decizie liderul PD, Vlad Plahotniuc, vrea să arate că el decide asupra tot ce se întâmplă în țară. În același timp, Sandu a declarat că își va apăra votul.

Astăzi justiția controlată de Plahotniuc a luat cea mai criminală decizie la adresa democrației din Moldova – a călcat în picioare opțiunea liberă și democratică a cetățenilor. Astăzi ei au scuipat și au dat pe jos cu ceea ce ne-a mai rămas de preț – votul nostru.

Prin decizia fără precedent de astăzi Plahotniuc vrea să ne arate că lui nu-i pasă de oameni! Că el decide în această țară – decide cine câștigă și cine pierde. Noi însă ne vom apăra votul, pentru că e unica armă care ne-a rămas împotriva dictaturii. Noi le spunem ferm uzurpatorilor – ne vom apăra votul cu orice preț!”, a scris Maia Sandu pe o rețea de socializare.

Menționăm că, alegerile locale noi pentru funcția de primar general de Chișinău nu au fost declarate valide de instanța de judecată. Decizia a fost pronunțată astăzi și este cu drept de atac la Curtea de Apel. Primarul ales al Capitalei Andrei Năstase a declarat că va ataca decizia în instanță și totodată a chemat lumea să se pregătească de proteste.