Un șef al poliției din Cahul și un preot au fost surprinși la forumul Partidul Democrat, organizat în raion. TV8 a intrat în posesia unor fotografii în care apare șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție din Cahul, Sergiu Constandachi, alături de secretarul Episcopiei din regiune. Ambii au stat în primul rând, alături de liderii Partidului Democrat. Forumul organizației PDM din Cahul a avut loc la începutul acestei luni.

Legea privind statutul polițistului le interzice polițiștilor să fie membri de partid sau să promoveze opinii sau preferințe politice în timpul sau în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu. Nu am reușit să discutăm cu polițistul care apare în fotografii. În schimb, IGP ne-a declarat că angajatul lor nu a comis nici o încălcare și că, de fapt, la acel eveniment s-a discutat problemele comunității.

În data de 2 iunie, la forum au fost invitați mai mulți reprezentanți ai administrației publice locale, precum și factori de decizie, profesori dar și angajați ai poliției pentru a discuta problemele din raion. Dar, totodată polițiștii au fost implicați și la asigurarea ordinii publice,” a spus Mariana Bețivu, ofițer de presă IGP.

În același timp, Secretarul Episcopiei din Cahul, Mihail Mungiu, spune că a participat la evenimentul democraților pentru că urma să solicite ajutor pentru reparația catedralei.

Acum s-a pornit o reparație capitală a catedralei. De aceea, am fost la acel forum ca să apelez la cei care erau, că erau mulți agenți, mulți deputați și i-am rugat să ne ajute, să ne susțină în reparație,” a menționat Mihail Mungiu, secretarul Episcopiei de Comrat și Cahul.

Contactați telefonic responsabilii din cadrul Mitropoliei Moldovei nu au răspuns la telefon pentru comentarii. Anterior, în luna august, 2017, ministerul de Interne a reacționat mai dur la prezența șefului Inspectoratului de Poliție din Bender, pe muntele Athos, în compania lui Igor Dodon. Atunci ministerul s-a autosesizat pentru a vedea dacă Pavel Voicu a încălcat statutul polițistului, purtând un tricou cu însemnele PSRM. Mai apoi, acesta a fost chemat să facă parte din echipa prezidențială.