Andrei Năstase, dar și reprezentanții PAS și PLDM cheamă oamenii la un protest în fața primăriei Chișinău. Evenimentul este organizat după ce printr-o decizie de judecată alegerile locale din Chișinău au fost anulate. Doritorii de a participa sunt așteptați în fața primăriei Chișinău la 17:30.

„Votul exprimat de cetățenii responsabili la 3 iunie a fost desconsiderat de mafie. Aseară, sub paravanul nopții, alegerile locale din Chișinău au fost invalidate sub pretexte ridicole, total inconsistente. Deci, vom lupta în continuare. Astăzi, la ora 17.30 ne întâlnim la primăria capitalei pentru a ne apăra votul. Împreună, doar împreună, vom reuși și de această dată!”, a scris Năstase pe pagina sa de facebook.

Organizatorii, printre care se numără și PAS și PLDM, îndeamnă oamenii să iasă la protest pentru a își apăra votul. „Justiția controlată de Plahotniuc a călcat în picioare opțiunea liberă și democratică a cetățenilor. Ei au scuipat și au dat pe jos cu ceea ce ne-a mai rămas de preț – votul nostru. Plahotniuc vrea să ne arate că lui nu-i pasă de oameni! Că el decide în această țară – decide cine câștigă și cine pierde. Noi însă ne vom apăra votul, pentru că e unica armă care ne-a rămas împotriva dictaturii. Noi le spunem ferm uzurpatorilor – ne vom apăra votul cu orice preț!”, se arată în îndemnul organizatorilor.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

Amintim că, ieri, 19 iunie, instanța de judecată a pronunțat decizia de nevalidare a rezultatelor scrutinului și mandatului primarului ales. Decizie care a fost atacată de Andrei Năstase, cel care a câștigat alegerile din turul II. Și Ion Ceban a declarata că PSRM va ataca decizia de anulare a alegerilor.