/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ghimpu afirmă că în timpul campaniei a auzit mesajul „șefului" RM, că dacă nu câștigă Radu, alegerilor nu vor fi confirmate

20 iunie 2018, ora 08:32

„Să sperăm că această Hotărâre va fi anulată și Curtea de Apel va confirma legalitatea alegerilor noi, provocate de Vlag Plahotniuc prin arestarea și suspendarea ilegală a Primarului ales în 2015. Dar, puțin probabil, pentru că la urechile mele, în timpul campaniei a ajuns mesajul “șefului” RM, că în caz că nu câștigă Silvia Radu, rezultatele alegerilor nu vor fi confirmate. Și cum spune o maximă latină, dictum, factum, adică ce a zis a și făcut VP, sugerându-ne o vorbă veche, dacă voi nu o vreți pe Silvia Radu, atunci de ce eu să vreau alesul vostru. Si punctum!”, a scris Ghimpu pe o rețea de socializare.

Menționăm că, alegerile locale noi pentru funcția de primar general de Chișinău nu au fost declarate valide de instanța de judecată. Decizia a fost pronunțată marți, 19 iunie, și este cu drept de atac la Curtea de Apel. Primarul ales al Capitalei Andrei Năstase a declarat că va ataca decizia în instanță și totodată a chemat lumea să se pregătească de proteste.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram