Mihai Ghimpu, președintele PL, speră că decizia instanței prin care alegerile locale din Chișinău nu au fost validate să fie anulate. În același timp, el susține că, în timpul campaniei ar fi auzit despre faptul că „șeful” R.M. ar fi transmis un mesaj că în cazul în care Silvia Radu nu câștigă fotoliul de primar, alegerile vor fi anulate.

„Să sperăm că această Hotărâre va fi anulată și Curtea de Apel va confirma legalitatea alegerilor noi, provocate de Vlag Plahotniuc prin arestarea și suspendarea ilegală a Primarului ales în 2015. Dar, puțin probabil, pentru că la urechile mele, în timpul campaniei a ajuns mesajul „șefului” RM, că în caz că nu câștigă Silvia Radu, rezultatele alegerilor nu vor fi confirmate. Și cum spune o maximă latină, dictum, factum, adică ce a zis a și făcut VP, sugerându-ne o vorbă veche, dacă voi nu o vreți pe Silvia Radu, atunci de ce eu să vreau alesul vostru. Si punctum!”, a scris Ghimpu pe o rețea de socializare.

Menționăm că, alegerile locale noi pentru funcția de primar general de Chișinău nu au fost declarate valide de instanța de judecată. Decizia a fost pronunțată marți, 19 iunie, și este cu drept de atac la Curtea de Apel. Primarul ales al Capitalei Andrei Năstase a declarat că va ataca decizia în instanță și totodată a chemat lumea să se pregătească de proteste.