Un bărbat din Bălți a fost reținut și este cercetat penal de ofițerii și procurorii anticorupție, fiind bănuit de trafic de influență. La baza cauzei penale stă denunțul unei persoane, care susține că omul ar fi primit 1500 de euro, sub pretextul că poate soluționa un caz de eschivare a conducătorului auto de la testarea alcoolscopică.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că, la începutul lunii septembrie 2017, bărbatul, în virtutea funcției deținute anterior în cadrul Inspectoratului Naţional de Patrulare Regimentul Nord, printr-un intermediar, ar fi pretins și primit mijloacele bănești ce nu i se cuvin. Cei doi ar fi dat asigurări că pot determina angajați ai poliției, precum și procurori din cadrul Procuraturii Bălți, să adopte o decizie favorabilă pe caz, astfel încât șoferul să nu fie lăsat fără permis de conducere.

Fostul polițist a fost reținut pentru 72 de ore, urmare acumulării materialului probator. În cadrul percheziției la domiciliul acestuia, au fost găsite mijloace bănești, asupra cărora a fost aplicat sechestru, în vederea recuperării prejudiciului cauzat. Este de menționat că bărbatul și-a recunoscut integral vina.

La moment, se întreprind acțiuni în vederea elucidării tuturor circumstanțelor cazului.

Pentru trafic de influență, legislația în vigoare prevede o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare sau amendă de până la 200 000 de lei.