Un tânăr de 20 de ani a fost împușcat mortal pe teritoriul unui centru de agrement din Hâncești în această noapte. Pe acest caz Procuratura a inițiat o cauză penală pentru omor intenționat. Pe acest caz au fost reținute două persoane proprietarul centrului de agrement și polițistul bănuit că a tras în tânăr. Despre acest caz a informat într-o conferință de presă adjunctul Procurorului General, Igor Popa, și șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari.

Potrivit adjunctului Procurorului General, Igor Popa, noaptea trecută, în jurul orei 1, trei tineri de 20 de ani
au intrat fără permisiune pe teritoriul unei baze de agrement în afara orelor de program și au intrat în piscina de pe teritoriul acestui centru.

În acest timp, proprietarul și colaboratorul de poliție au organizat o ambusacdă, în legătură cu faptul că anterior acesta s-a adresat la poliție pentru că niște grupe de persoane au pătruns pe teritoriul centrului și au produs anumite pagube, încalcă ordinea publică. Astfel, în timp ce tinerii se aflau în bazin fără permisiune, proprietarul împreună cu colaboratorul de poliție s-au apropiat rapid și au efectuat câteva împușcături în aer și în direcția unuia dintre tineri care a ieșit din bazin și se îndrepta spre ieșire. În rezultat tânărul cu vârsta de 20 de ani a decedat la spitalul raional Hâncești și cauza decesului la prima concluzie este o plagă penetrată produsă printr-o armă de foc.

La fața locului s-a deplasat procurorii din Hâncești care au efectuat cercetări la fața locului și acum aceste acțiuni continuă. Au fost audiate mai multe persoane, inclusiv martorii oculari, ceilalți doi tineri care se aflau la fața locului și alte acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea adevărului.

Pe acest caz a fost deschisă o cauză penală pentru omor intenționat. Din declarațiile preliminare ale șefului de poliție criminală arma de foc a fost aplicată în rezultatul unei altercații. Însă, adjunctului Procurorului General, Igor Popa, a declarat că dacă a fost așa sau urmează să se stabilească în procesului urmăririi penale.