/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Centru de Arte Vizuale, în preajma Circului. Ce presupune proiectul de licență al unui absolvent al UTM

missing
21 iunie 2018, ora 18:27

Se află în apropierea circului, s-a încercat prin amenajare de a face o legătură cu circul însă arhitectura este diferită”.

Proiectul presupune construcția unei zone de relaxare pe o suprafață de 4 550 de metri pătrați care ar cuprinde mai multe instituții culturale cum ar fi un teatru cu o capacitate de 700 de persoane, un cinematograf cu 500 de locuri, o cafenea, dar și o zonă pentru expoziții și prezentări de modă.

Pentru relaxare, pentru recreere. La subsol, în limitele acestui perimetru se află o parcare subterană și cu o parcare la exterior. Aceste funcțiuni există în Chișinău doar că sunt dispersate și nu atrag publicul larg. Consider eu că dacă cumva le-am unifica atunci acest interes ar crește”, a firmă Radu Moisei, absolvent UTM.

Despre benzinăriile care acum sunt amplasate pe bulevardul Renașterii, Radu spune că nu au loc în proiectul său.

Benzinăriile respective au caracter temporar și în cazul în care este proiectat un centru cu o importanță destul de mare este posibilă demolarea acestora. Eu nu le văd pentru că ele știrbesc din imaginea Centrului de Arte Vizuale”, mai spune Radu.

Pentru a-și vedea lucrarea gata, tânărul a avut multe nopți nedormite. A muncit la proiect mai bine de jumătate de an și a fost nevoit să-și găsească un job în paralel pentru a putea acoperi toate cheltuielile proiectului.

Proiectul per total a costat 500 de euro. – Dintre care 200 macheta, 200 proiectul printat și mărunțișuri”, explică tânărul.

Proaspătul arhitect crede că autoritățile nu ar fi interesate în realizarea proiectului său.

„Eu aș fi vrut să fie materializat însă din păcate aceste proiecte rămân la nivel de schiță. Cred că ar crea o senzație ceea ce ține de cum arată însă este destul de costisitor”, afirmă Radu.

Deși a învățat șase ani și a absolvit facultatea cu brio, Radu Moisei spune că salariile specialiștilor începători sunt prea mici, de aceea planifică să plece la muncă peste hotare. În cadrul galei a celor mai bune proiecte de licență de la Universitatea Tehnică, Centrul de Arte Vizuale, conceput de Radu Moisei, a fost desemnat câștigător la categoria Spațiul public.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram