/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Invalidarea mandatului, în vizorul europenilor. Năstase și Sandu s-au întâlnit cu ambasadorii statelor UE, Canadei și SUA la Chișinău

missing
21 iunie 2018, ora 19:04

Astăzi am discutat despre situația care ține de nevalidarea rezultatelor alegerilor din Chișinău. Am discutat în detaliu decizia judecătoarei și argumentele ei, pe care noi le considerăm absurde”, afirmă Maia Sandu, lidera PAS.

Potrivit lui Andrei Năstase, există un interes sporit din partea SUA și UE față de ceea ce se întâmplă în Republica Moldova.

„A fost exprimat și ieri și pe parcursul zilei de astăzi am înțeles că în Europa și în SUA s-a luat act de îngrijorare de ceea ce se întâmplă la Chișinău și vor fi anumite reacții”, a declarat Andrei Năstase.

Cei doi lideri politici susțin că oficialii internaționali sunt îngrijorați de situația creată în capitala țării.

Aceste derapaje antidemocratice la care se dedă astăzi guvernarea afectează în mod cât se poate de tare – Republica Moldova”, susține Năstase.

Doar presiunea venită din partea cetățenilor și presiunea din partea comunității internaționale poate determina această guvernare iresponsabilă să-și schimbe atitudinea și să recunoască rezultatelor alegerilor din Chișinău”, a declarat Sandu.

La întâlnire au participat ambasadorii țărilor EU, Canadei și Statelor Unite, acreditați la Chișinău. Ieri, într-o postare pe Facebook, diplomatul american a scris că evoluția este îngrijorătoare și continuă să erodeze încrederii cetățenilor moldoveni în procesul democratic. Între timp, șeful delegației UE a menționat că voința poporului trebuie respectată în orice societate care aspiră să fie democratică.

Reporter: Ana Sîrbu;
Imagine: Tudor Bigu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram