/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ Aducea prin contrabandă mărfuri cumpărate la București. Un vameș și alte trei persoane, reținute de PCCOCS

22 iunie 2018, ora 14:02

Potrivit procuraturii, fiecare membru al grupării avea rolul său bine determinat, astfel încât unul din învinuiţi introducea mărfurile în ţară, de către colaboratorul vamal fiindu-i asigurată trecerea nestingherită peste frontieră.

Mărfurile introduse erau depozitate într-un garaj din s. Sculeni, de unde acestea erau încărcate într-o altă unitate de transport, cu un alt șofer la volan. Este un procedeu frecvent utilizat de contrabandiști, care mizează pe faptul că astfel organele de anchetă nu ar putea demonstra proveniența mărfurilor și introducerea prin contrabandă a acestora.

În cadrul reţinerii în flagrant, realizată pe traseul Sculeni – Chişinău, în microbuzul condus de cel de-al doilea şofer au fost depistate mai multe loturi de articole vestimentare și de încălțăminte, evaluate la aproximativ 500 000 lei. S-a stabilit că marfa era procurată de la piața „Dragonul Roșu” din municipiul Bucureşti, fiind destinată mai multor comercianți din Capitală.

Ulterior, în cadrul perchezițiilor operate a fost reținut şi liderul grupării, care a organizat şi dirijat schema infracţională destructurată. Actualmente, toți cei patru făptuitori au statut de învinuit și riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani.

Cercetările continuă, în vederea identificării și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor care ar putea fi implicate în filiera de contrabandă deconspirată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram