/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ Peste 80 de tone de pesticide, stocate la Ungheni, evacuate pentru distrugere în Polonia

22 iunie 2018, ora 17:15

Localităţile din care au fost colectate pesticidele sunt: Alexeevca, Boghenii Noi, Cetîreni, Costuleni, Hîrceşti, Manoileşti, Negurenii Vechi, Petreşti, Pîrliţa, Todireşti, Unţeşti, Ungheni, Valea Mare în 2007.

Potrivit managerul proiectului NATO/Parteneriat pentru Pace privind distrugerea pesticidelor şi produselor chimice din Republica Moldova, colonel Mariana Grama, stocul de pesticide a fost transportat în Polonia pentru a fi distrus termic la incineratorul SARPI Dabrowa Gornicza.

Sursa citată a menţionat că lucrările de pregătire pentru evacuare, prin reambalare, paletare, marcare, fixare, cântărire, au fost efectuate, în perioada 4-22 iunie curent, de o echipă formată din şase militari din cadrul Brigăzii de infanterie motorizată „Ştefan cel Mare”, sub supravegherea reprezentanţilor companiei E.S. Field Services Veolia din Marea Britanie şi cu susţinerea Administraţiei Publice Locale din Ungheni.

Menționăm că, Armata Naţională, în 2003-2008 a reambalat peste 3200 tone de deşeuri de pesticide din 424 locuri şi depozitat centralizat în 37 depozite centrale raionale, iar începând cu anul 2014 şi până în prezent, a evacuat şi distrus în Polonia, la incineratorul SARPI Dabrowa Gornicza 1238 tone de pesticide din raioanele Anenii Noi, Ialoveni, Basarabeasca, Donduşeni, Leova, Soroca, Taraclia, Cahul, Călăraşi, Glodeni, Făleşti, Comrat, Ceadîr-Lunga, Sîngerei, Drochia, Edineţ şi mun. Bălţi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram