Ploaia puternică de vineri seara a scos salvatorii la datorie. Aceștia au pompat apa din ogrăzile oamenilor, dar și au deblocat persoane din mijloace de transport.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, salvatorii au intervenit pe str. Ialoveni din municipiul Chișinău, unde într-un mijloc de transport au rămas blocați 4 oamnei, inclusiv 3 copii. Ajunși la fața locului pompierii au reușit să scoată minorii și să-i adăpostească într-un loc sigur.

Potrivit informației operative pe străzile Muncești, Albișoara, Sculeni și șoseaua Balcani din municipiul Chișinău s-a acumulat apă în urma precipitațiilor abundente. În urma ploilor nu au fost raportate victime.

De salvatori a fost nevoie și în orașul Comrat unde angajații IGSU au intervenit pentru pomparea apei din trei gospodării particulare.

Conform informației IGSU în servantul de luptă sunt pregătiți pentru intervenție 356 de salvatori și pompieri cu 125 autospeciale de intervenție. Oamenii sunt îndemnați să nu păresească locuințele și să se adăpostească pe parcursul precipitațiilor. În caz de situații de risc persoanele pot apela pentru a cere ajutor la Serviciul 112.