După ce joi, mitropolia Moldovei a anunțat printr-un decret că preotului Maxim Melinte nu mai poate oficia slujbe religioase. Un grup de creștini au lansat o petiție online în susținerea acestuia. În prezent aceasta a fost semnată de peste o mie de persoane.

Autorii petiției spun că decizia mitropoliei a „fost luată netransparent, fără a avea loc vreo judecată bisericească publică, fără a consulta membrii Parohiei „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Ghidighici, precum și alți creștini ortodocși din Mitropolia pe care o conduceți. Chiar și creștinii laici la fel sunt membri Bisericii Ortodoxe, a cărei Cap este Hristos. Decizia a fost luată în grabă fără a investiga cazul amănunțit, din care cauză decretul nu expune toate faptele de învinuire și canoanele încălcate. Prin prezenta, ne exprimăm susținerea acțiunilor și convingerilor preotului Maxim Melinti și solicităm să anulați Decretul de oprire”.

Amintim că, potrivit decretului lui Maxim Melinți i s-a interzis să oficieze slujbe pentru că ar fi promovat și încurajat minoritățile sexuale. Melinți a venit cu un scurt comentariu în care spune că „Niciodată nu mi-am exprimat opinia față de comunitatea LGBT. Există risc înalt de infectare HIV în acest grup. Mesajul meu era și rămâne mereu pașnic, binevoitor, inclusiv îndemnul la pocăință, abstinență și componente fără de risc”.

Potrivit decretului, interdicția va fi retrasă doar după ce preotul se va pocăi public.