/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

„Îl vrem pe Părintele Maxim Melinti înapoi!”. Un grup de creștini au lansat o petiție în susținerea parohului din Ghidighici

22 iunie 2018, ora 08:13

Autorii petiției spun că decizia mitropoliei a „fost luată netransparent, fără a avea loc vreo judecată bisericească publică, fără a consulta membrii Parohiei „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Ghidighici, precum și alți creștini ortodocși din Mitropolia pe care o conduceți. Chiar și creștinii laici la fel sunt membri Bisericii Ortodoxe, a cărei Cap este Hristos. Decizia a fost luată în grabă fără a investiga cazul amănunțit, din care cauză decretul nu expune toate faptele de învinuire și canoanele încălcate. Prin prezenta, ne exprimăm susținerea acțiunilor și convingerilor preotului Maxim Melinti și solicităm să anulați Decretul de oprire”.

Amintim că, potrivit decretului lui Maxim Melinți i s-a interzis să oficieze slujbe pentru că ar fi promovat și încurajat minoritățile sexuale. Melinți a venit cu un scurt comentariu în care spune că „Niciodată nu mi-am exprimat opinia față de comunitatea LGBT. Există risc înalt de infectare HIV în acest grup. Mesajul meu era și rămâne mereu pașnic, binevoitor, inclusiv îndemnul la pocăință, abstinență și componente fără de risc”.

Potrivit decretului, interdicția va fi retrasă doar după ce preotul se va pocăi public.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram