Pe rețele sociale un internau a publicat imagini video în care se vede cum niște protestatari prezenți la manifestația organizată de Platforma DA și PAS au bruscat câțiva muzicieni din fața Poștei Moldovei. Din imagini vedem cum de artiști s-au apropiat mai mulți oameni de la protest și i-au arătat cu mâna să înceteze să cânte, ulterior s-a apropiat un alt bărbat și i-a lovit cu piciorul. Rugați să comenteze incidentul Sandu și Năstase spun că a fost o provocare și că ar trebuie să întrebe organele de drept, nu pe ei.

„Ieri poliția a stat pasivă, noi eram cei care îi rugam să vină și să intervină și să oprească această provocare. Ei stăteau cuminți în calitate de spectatori. Să-și facă treaba mai bine, iar cetățenii să fie foarte atenți”, a declarat Maia Sandu, afirmând că oamenii legi a cheltuit bani enormi „judecând după numărul de polițiști aduși aici nu doar din Chișinău, dar și din afara țării”.

Năstase a spus și el că trebuie de întrebat organele de ordine despre incident. „V-ați întrebat cine a încercat aceste provocări, protestatari sunt foarte și foarte mulți. Oamenii sunt nemulțumiți de furtul miliardului, oamenii sunt nemulțumiți că R. Moldova s-a transformat într-o spălătorie a mafiei rusești, oamenii sunt nemulțumiți că sunt călcați în picioare zilnic, au salarii proaste, au pensii proaste, li se fură votul, li se dă apă potabilă de proastă calitate, aer de proastă calitate și atunci când cineva le obstrucționează și ieșirile lor pentru a protesta, de a se manifesta sigur că vor exista reacții diferite. Unde a fost poliția, de ce poliția se ocupă de provocări, o parte dintre ei, nu vorbesc acum de întreaga poliție, dar nu se ocupă de asigurarea ordinii publice. Acolo trebuie să fie întrebările nu la noi, noi suntem organizatorii a unor acțiuni civilizate, oneste pe care le vrema sigurate și de forțele de ordine. Pentru că asta eu declarat ei, că vor asigura ordinea, de asta erau atât de mulți dislocați în spatele primăriei, de asta au fost atât de mulți dislocați în spatele Curții de Apel. La organele de ordine trebuie să fie…”, a spus Năstase.