Președintele Igor Dodon renunță la Piața Marii Adunări Naționale de dragul protestelor lui Andrei Năstase. Șeful statului a anunțat că va schimba locația pentru concertul pe care l-a planificat pentru ziua de duminică. Prin urmare, scena va fi demontată și transferată în altă parte. Andrei Năstase și Maia Sandu nu au rămas impresionați de gestul președintelui și au criticat activitatea acestuia.

Eu nu vreau ca noi să fim acuzați, ca ei pe mine să mă acuze că intenționat organizez concertul pentru ca protestul să nu aibă loc. Din această cauză am decis și vreau să vă asigur că noi vom schimba locația concertului. Noi le lăsăm protestatarilor Piața Marii Adunări Naționale”, a declarat Igor Dodon, președintele R. Moldova.

Astăzi, Igor Dodon a anunțat pe pagina sa de socializare că deja a găsit un nou loc pentru concertul său, dedicat Absolvenților. Manifestația se va desfășura pe un teren sportive din sectorul Râșcani. Rugat să comenteze cedarea PMAN-ului, Andrei Năstase a spus că protestul ar fi avut loc oricum.

Igor Dodon a ajuns să fie un preș al acestei guvernări. Împotriva protestului nostru care l-am anunțat aici la primărie, nu ne poate sta nimeni”, a declarat Năstase, președinte PPDA.

Și se pare că are o funcție nouă este organizat de concerte în Republica Moldova. Asta este funcția lui Igor Dodon, nu cea de președinte ci de organizator de concerte. Și acelea de proastă calitate”, a afirmat Maia Sandu, președinte PAS.

Liderul PPDA și PAS au anunțat că protestul planificat pentru ziua de duminică va începe în fața primăriei.