Valerii Corcimari, fotograful președintelui Dodon a decedat în Italia în urma unui tragic accident în munți. Potrivit kp.md, Corcimari a dispărut pe data de 20 iunie, colegii săi de expediție nu au bănuit nimic, deoarece acesta deseori pleca pentru a prinde un cadru mai bun, dar când acesta nu a revenit s-au pornit în căutarea lui. Corpul acestuia a fost găsit în dimineața zilei de sâmbătă, el a căzut într-un hău.

Menționăm că Valerii Corcimari era specialistul principal (fotograf) în Serviciul de presă al Aparatului Președintelui Republici Moldova.

În ultima s-a postare pe facebook acesta anunța că merge într-o expediție Cervinia, Italia și urmează să revină pe 25 iunie. În comentarii prietenii și colegii aduc condoleanțe familiei și regretă trecerea lui în neființă.

Valerii Corcimari este născut pe data de 22 iulie 1957. Din 2003 până în 2009, el a activat în calitate de fotograf al Președintelui Vladimir Voronin. În 2007, Președintele Voronin i-a conferit titlul onorific „Maestru în Artă”, pentru activitate prodigioasă în mass-media, contribuţie la dezvoltarea artei fotografice şi înaltă măiestrie profesională.