În urma ploilor torențiale înregistrate în seara zilei de 22 iunie pompierii au intervenit în 21 de gospodării pentru pomparea apei. Salvatorii au efectuat acțiuni de pompare pe opt adrese din municipiul Chișinău. De intervenția pompierilor a fost nevoie în gospodării de pe străzile Ghioceilor, Ion Creangă, Nicolaie Costin, Cornului din or. Chișinău, dar și unele curți din or. Durlești și Cricova.

De ajutor au beneficiat și 11 gospodării din UTA Găgăuzia, unde apa a intrat în ogrăzi și beciuri. Conform informațiilor oferite de furnizorii de energie electrică, fără curent au rămas parțial 15 localități din șapte raioane. Energia electrică a fost întreruptă în localități din raioanele Ialoveni, Criuleni, Strășeni, Anenii Noi, Hâncești, Cantemir, Cimișlia, UTA Găgăuzia și municipiul Chișinău. Pentru restabilirea consumatorilor, la fața locului lucrează brigăzile specializate.

În urma ploilor nu au fost înregistrate victime, drumuri blocate sau diguri și baraje afectate. Toate drumurile și căile de acces sunt practicabile spre localitățile țării.

În continuare situația este monitorizată în teren de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI. Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze pagubele înregistrate în urma precipitațiilor abundente.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!