A nins la cota 2000, în Munţii Făgăraş, imaginile fiind postate pe Facebook de Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş, transmite Mediafax.

„Un pic de iarnă la peste 2000 de metri… Dor de zăpadă!”, este mesajul şefului Salvamont Argeş pentru imaginile postate, surprinse la cabana Cota 2000, cabana Salvamontului din Munţii Făgăraş.

„A nins aproximativ trei-patru centimetri, la noi, la altitudinea de 2000 de metri, în mod sigur sus a fost mai mare. Cred că temperatura a fost undeva la spre un grad, poate chiar spre zero, fiind vânt puternic”, a declarat Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş.

În zonă nu sunt turişti, întrucât Transfăgărăşanul nu este încă deschis.

A nins şi în Munţii Bucegi, la Vârful Omu, iar vântul bate cu putere. Salvamontiştii atrag atenţia că vremea nu este potrivită
Şeful salvamontiştilor din Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că sâmbătă dimineaţă la Vârful Omu, dar şi în zona Coştila, a nins.

Stratul de zăpadă nu este însă unul consistent.

“A nins dimineaţă. A fost o fulguială. E normal pentru perioada aceasta. Nu rezistă dacă se încălzeşte se topeşte”, a declarat Haiduc.

Acesta a afirmat că vremea pe munte nu este deloc bună pentru drumeţii, având în vedere că vântul bate cu putere.

Turiştii sunt sfătuiţi să nu urce pe traseele din Bucegi.