/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/DOC/ Protestatarii au adoptat o rezoluție care spune că manifestațiile vor continua până la validarea mandatului lui Năstase

24 iunie 2018, ora 16:40

Potrivit articolului 2 din Constituție suveranitatea națională aparține poporului R. Moldova, iar nicio persoană particulară, nici un grup din popor niciun grup social, niciun partid politic sau o altă formațiune obștească nu poate exercita puterea de stat în nume propriu. Uzurparea puterii în stat constituie cea mai gravă crimă împotriva poporului. 

Deși la 20 mai și 3 iunie chișinăuienii și-au exercitat prin vot suveranitatea și l-a ales pe Andrei Năstase primar general de Chișinău cu votul a peste 52%, regimul Plahotniuc, în complicitate cu partenerul său Partidul Socialiștilor condus informal de Președintele Dodon, prin intermediul justiției pe care o controlează a anulat rezultatele alegerilor. Anularea rezultatelor alegerilor din Chișinău este neconstituțională, ilegală și semnifică sfârșitul democrației în R. Moldova. Niciun vot exprimat legal nu poate fi anulat sau trecut cu vederea, recurgând la acest gest fără precedent din istoria R. Moldova, regimul Plahotniuc instaurează oficial dictatura în țară.

Acțiunile fără precedent ale regimului Plahotniuc în ceea ce privește anularea voinței populare au fost condamnate vehement de UE, de SUA și România. R. Moldova rămâne practic izolată de restul lumii .

Ca urmare, noi cetățenii R. Moldova întruniți astăzi cerem confirmarea legalității alegerilor locale din Chișinău și validarea mandatului lui Andrei Năstase ca primar general al municipiului Chișinău declarând că protestele vor continua până la validarea mandatului lui Andrei Năstase. În cazul în care guvernarea va ezita vom fi constrânși să recurgem în conformitate cu preambulul declarației universale a drepturilor omului la măsuri pașnice împotriva acțiunilor care subminează voința poporului”.

Rezoluția a fost adoptată la protestul organizat după ce prin decizia instanței de judecată alegerile locale din Chișinău au fost anulate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram