Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, s-a arătat extrem de dezamăgit de decizia Curții Supreme de Justiție de a nu admite recursul lui Andrei Năstase și de a menține hotărârile Curții de Apel și a Judecătoriei Chișinău de invalidare a alegerilor locale.

„Sunt extrem de dezamăgit de decizia CSJ de a nu admite recursul împotriva nevalidării alegerilor primarului de Chișinău. Voința poporului exprimată în alegeri libere și corecte, valorile democratice, principiile statului de drept la care Republica Moldova a comis în relațiile sale cu UE nu au fost respectate”, a scris Peter Michalko, ambasadorul UE în Moldova.

Precizăm că CSJ a menținut hotărârea Judecătoriei Chișinău și Curții de Apel care au decis anularea alegerilor locale din 20 mai și 3 iunie câștigate de liderul Platformei DA, Andrei Năstase, din motiv că acesta și contracandidatul său Ion Ceban ar fi făcut agitație electorală în ziua celui de-al doilea scrutin.

În același timp, liderii PAS și Platforma Da au invitat toți doritorii să se alăture marți, la 7:30, la un protest în fața primăriei Chișinău.