Doi bărbați de 26 și respectiv 52 de ani, din raioanele Râșcani și Fălești, au fost reținuți, fiind suspectați de jaf și furt din locuințe. Bărbații își recunosc vina pentru săvârșirea infracțiunilor.

Potrivit Poliției, suspecții pătrundeau în locuințe noaptea, după ce stricau geamurile. Aceștia erau echipați cu mănuși și aveau fața acoperită cu măști, aplicau forța fizică asupra victimelor, cauzându-le vătămări corporale ușoare. Ulterior, sustrăgeau din locuință bani și diferite obiecte de preț (obiecte din aur, armă de vânătoare, pistol, notebook, ceasuri de mână). Prejudiciul cauzat victimelor constituie 160 000 lei.

Oamenii legii au stabilit că timp de o lună suspecții au săvârșit un furt în satul Sadovoe și un jaf în satul Corjăuți. În urma perchezițiilor la domiciliile celor reținuți, au fost găsite o mare parte din bunurile furate, dar și obiectele care au fost folosite la comiterea infracțiunilor. 

Suspecții sunt arestați pentru 30 de zile. Anterior, aceștia au fost condamnați pentru tâlhărie. Ei riscă închisoare de la 2 la 7 ani.