Invocând drept pretext protestul din fața Primăriei Chișinău, mai multe troleibuze și-au scurtat traseul, provocând nemulțumirea oamenilor. O femeie din Chișinău se plânge că azi-dimineață, 26 iunie, nu a putut ajunge la destinație din cauză că ar fi fost mințită în legătură cu funcționarea transportului public. Ea a fost informată de șoferul troleibuzului că ruta și-a scurtat traseul.

Tatiana Chirilenco susține că, de cum a urcat în troleibuzul nr. 10 din sec. Râșcani, șoferul a anunțat că va circula doar până la stația Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, deși protestul a avut loc în fața Primăriei Chișinău.

„După ce am ajuns la stația de vizavi de Guvern, i-am zis șoferului că trebuie să ajung la str. Alexei Mateevici și l-am întrebat de ce traseul a fost modificat dacă protestele au loc pe altă stradă, la care șoferul mi-a răspuns că nu mă poate ajuta cu nimic. Acestea sunt ordinele!”.

Femeia mai spune că a încercat să vorbească cu un superior de la Regia Transport Electric. Acesta însă i-a explicat că str. Pușkin este blocată de către polițiști din cauza protestului și că niciun troleibuz nu poate circula. Pentru a se convinge, Tatiana Chirilenco a mers până la str. Pușkin , pentru a vedea că de fapt transportul de pe acea stradă în jos circulă fără impedimente. Și de această dată a rugat un polițist să-i explice situația. Polițistul însă s-a scuzat, spunând că nu știe nimic.

Amintim că circulația rutieră pe bulevardul Ștefan cel Mare, de la str. Mihai Viteazu până la Ciuflea, a fost sistată astăzi sub pretextul protestelor din centrul Capitalei.

Protestul pașnic  a fost organizat de PPDA și PAS, după ce Curtea Supremă de Justiție a invalidat ieri rezultatele alegerilor locale din 3 iunie.