/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

CM 2018: Portugalia, calificată în optimi, după 1-1 cu Iran

missing
26 iunie 2018, ora 00:05

Potrivit Agerpres, lusitanii au scăpat printre degete câştigarea grupei, fiind egalaţi în prelungiri de Karim Ansarifard (90+3 – penalty), după ce au condus prin golul marcat de Ricardo Quaresma (45), Cristiano Ronaldo a ratat un penalty, iar Spania a egalat in extremis Marocul (2-2). Portughezii putea fi eliminaţi chiar, dacă Amiri marca la ultimul atac al Iranului.

Campioana europeană en titre a fost devansată în clasament de Spania la numărul de goluri marcate (6 faţă de 5), cele două fiind egale la puncte şi golaveraj.

Portughezii au început bine şi Ronaldo (3) a şutat din unghi, însă portarul a prins. Ezatolahi (10) a respins greşit o centrare a lui William Carvalho, dar în cele din urmă iranienii au scăpat cu faţa curată. Lusitanii au fost aproape de gol şi în min. 12, la o eroare a portarului Beiranvand.

Iranul a avut prima situaţie notabilă în min. 22, când portarul Rui Patricio a avut o intervenţie salutară în faţa lui Azmoun. Goalkeeper-ul a fost la post şi la reluarea cu capul trimisă de Ezatolahi (34).

Ronaldo (40) şi-a încercat şansa cu un şut de la mare distanţă, fără probleme pentru portar, dar Beiranvand nu a mai avut ce face la şutul cu exteriorul trimis de Quaresma (45), în vinclu, de la 16 metri.

În debutul reprizei secunde, Portugalia putea tranşa soarta meciului, după ce a primit un penalty pentru faultul comis de Ezatolahi la Ronaldo, acordat după consultarea VAR, dar portarul a apărat şutul lui Cristiano Ronaldo (53).

Vedeta lui Real Madrid a încercat să se revanşeze în min. 66, dar a tras alături la capătul unei acţiuni personale.

Portugalia nu a reuşit să închidă jocul şi iranienii au forţat tot mai mult. Ghoddos (72) a tras bine de la 18 metri, dar balonul s-a dus pe lângă poartă.

În prelungiri, la un atac al echipei antrenate de portughezul Carlos Queiroz, fundaşul Cedric a atins balonul cu mâna, dar arbitrul a dictat penalty, după consultarea VAR, o decizie luată la limită. Karim Ansarifard (90+3) a transformat şi Iranul spera să mai marcheze un gol, cel al victoriei şi al calificării. Persanii au fost aproape de această reuşită, însă Amiri (90+4) a tras în plasa laterală din poziţie excelentă.

Portugalia a ocupat locul al doilea în clasamentul grupei, după Spania, Iranul a încheiat grupa pe locul al treilea, Marocul fiind ultima.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram