Un cetățean român a procurat cu 850 de euro un automobil al cărui certificat de înmatriculare s-a dovedit a fi fals. Acest fapt a fost depistat de polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni în timpul procedurii de control.

Conform Poliției de Frontieră, în seara zilei de 25 iunie, la intrarea în Republica Moldova s-a prezentat un cetățean al României. Acesta se afla la volanul unui Audi A4, cu plăcuțele de înmatriculare bulgărești. Deși bărbatul a oferit documentele necesare, s-a constatat că certificatul de înmatriculare al mașinii nu era autentic.

Ulterior, tânărul în vârstă de 28 ani a comunicat Poliției de Frontieră modul cum a procurat automobilul. Acesta a declarat că nu cunoștea că certificatul de înmatriculare era falsificat, deoarece a ales automobilul prin intermediul unei rețele de socializare. Banii au fost transmiși vânzătorului în Italia de o altă persoană din orașul Târgul Jiu, România. Cele două părți nu au întocmit vreun act ce ar confirma în detalii acordul care a avut loc.

Poliția a întocmit un proces verbal de ridicare a certificatului de înmatriculare și de expertiză.

Bărbatul riscă amendă în mărime de până la 32 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.