Simpatizanții Platformei DA au protestat și în fața clădirii Ministerului Justiției unde au cerut demisia judecătorilor care au examinat și au luat decizii în dosarul alegerilor de la Chișinău. În fața mulțimii a ieșit secretarul de stat, Nicolae Eșanu. Funcționarul a promis că va înainta un demers la Inspecția Juridică.

Nu au dreptul să anuleze aceste voturi, pentru că oamenii au ales. Trebuie să anuleze toate hotărârile – justiția și să facă pace între popor și oameni”.

Nu am cu ce mă încălța, nu am ce mânca. M-o scos nevoia și m-o scos necazul din casă”.

Oamenii aceștia s-au săturat să umble pe drumuri, nu au o bucată de pâine pe masă. Nu au cu ce să trimită copiii la școală”.

Manifestanții au cerut ca judecătorii să fie scoși din funcție și să fie trași la răspundere. Pentru a calma spiritele, în fața protestatarilor a ieșit secretarul de stat, Nicolae Eșanu, care a precizat că ministerul Justiției nu poate intenta dosare penale.

Dvs. ați venit să discutăm ceva care să ducă la un rezultat sau să strigăm așa? – Vrem reforme! – Foarte bine, atunci haideți să încercăm să discutăm”, Nicolae Eșanu, secretar de Stat, ministerul Justiției.

Eșanu a promis însă că va înainta CSM-ului un demers cu privire la deciziile luate de instanțe în cazul alegerilor locale din 3 iunie.

Noi remitem la Inspecția Judiciară un demers pentru a se examina în ce măsură judecătorii se fac responsabili”, a precizat Eșanu.

Cei de la CSM au precizat pentru TV8 că nu au primit vreun demers.

Nu am primit vreun demers și nici nu ne-am autosesizat. Nu am discutat, abia ieri s-a adoptat decizia. Așteptăm să vedem cum vor derula evenimentele”, Nicolae Clima, Inspector Judecător Principal, inspecția Judiciară, CSM.

Protestul a durat în jur de două ore, după care oamenii s-au îndreptat spre sediul primăriei.

Reporter: Ana Sîrbu;
Imagine: Oleg Cozlov.