Un tânăr a ajuns pe banca acuzaților după ce a încercat să mituiască un polițist. Acesta i-ar fi propus 15 mii de ruble unui polițist pentru a nu fi documentat pentru conducerea mijlocului de transport. Învinuitul nu-și recunoaște vina.

Potrivit procuraturii, un specialist al Serviciului supraveghere tehnică și circulație rutieră al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, a denunțat acțiunile ilegale ale unui tânăr, care aflându-se în biroul de serviciu al polițistului, i-a oferit acestuia mijloace bănești în sumă de 15 000 ruble rusești (echivalentul a 4 230 lei, conform cursului oficial a BNM). În schimbul banilor, tânărul solicita să nu fie documentat pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate produsă de substanțe stupefiante, constatată prin expertiza efectuată în urma producerii accidentului rutier, în care acesta fusese implicat.

Tânărul, originar din Chișinău, nu și-a recunoscut vina, refuzând să facă declarații, iar dacă instanța îl va găsi vinovat de comiterea infracțiunii de corupere activă, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani, cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unităţi convenţionale.