Preotul Maxim Melinti s-a pocăit în public, după ce Mitropolia Moldovei i-a interzis să mai oficieze slujbe religioase pentru că ar fi promovat și încurajat minoritățile sexuale. Parohul bisericii din Ghidighici a spus că-i pare rău că nu a iubit cât de mult putea și că nu a absorbit dragostea lui Hristos pe deplin pentru a le o transmite celorlalți.

„Mă pocăiesc, da, îmi pare foarte rău că nu am iubit mai mult decât aș putea. Îmi pare rău că nu am avut mereu răbdare, suficientă ca să ascult pe omul care necesită a fi ascultat. Îmi pare rău că undeva am fost leneș, ca orice om și spuneam că voi face lucrul acesta mâine, poimâine și nu-mi dau seama că de fapt sunt 24 de ore pe zi, nu 36 și pentru aceasta regret pentru că aș putea face și mai mult . Regret pentru că iubirea care oferă Hristos nu am absorbit-o pe deplin ca să o pot transmite celorlați, familiei mele, membrilor comunității și tuturor celor care comunic de zi cu zi”, a spus Melinti.

Preotul a susținut o conferință de presă în care spune că decizia mitropoliei a fost luată în absența lui, iar despre persoanele LGBT parohul de la Ghidighici susține că ei sunt printre noi, dar se tem să iasă în față pentru că „vor fi arătați cu degetul, condamnați, tratați diferit”.

În privința diplomei primite de la GENDERDOC-M, spune că primit-o pentru că nu judecă pe nimeni, doar îi ajută „pe oameni să ajungă la Hristos”.