Preotul Maxim Melinți s-a pocăit public chiar în incinta bisericii din Ghidighici. De la eveniment au lipsit enoriașii, în schimb a fost invitată presa. Parohul bisericii din localitate a luat această decizie după ce mitropolia Moldovei i-a interzis să mai oficieze slujbe religioase pentru că ar fi promovat și încurajat minoritățile sexuale.

Mă pocăiesc. Da, îmi pare foarte rău că nu am iubit mai mult decât aș putea iubi. Îmi pare rău că nu am a avut mereu răbdare suficientă ca să ascult pe omul care necesită a fi ascultat”, a declarat Maxim Melinti.

Preotul mai spune că decizia mitropoliei de a nu mai oficia slujbe a fost luată în absența sa.

Cu părere de rău nu a avut loc vreo judecată bisericească așa cum de regulă ar trebui să aibă loc, o judecată echitabilă, transparentă, publică, actul a fost semnat în absența mea”, afirmă parohul de Ghidighici.

Maxim Melinti a mai spus că nu a întors diploma primită de la GENDERDOC-M și consideră că nu este necesar să facă acest lucru.

Nu cred că este important acest gest, eu pot să o întorc, dar nu este atât de importantă și valoroasă această întoarcere. Pentru mine diploma aceasta este o motivație a lucra și eu deja am această motivație, eu deja am această încurajare cu hârtie s-au fără hârtie. Atitudinea mea era și rămâne mereu pașnică, binevoitoare, indiferent cum este omul, eu respect libertatea omului”, susține Melinti

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, nu a fost de găsit pentru a ne oferi o reacție. Maxim Melinti este paroh în Ghidighici de aproximativ opt ani. În decretul semnat pe 21 iunie, prin care Melinti a fost oprit de la oficierea slujbelor, Mitropolia Moldovei i-a cerut preotului să se pocăiască public.

Reporter: Carolina Bețivu;
Imagine: Vlad Coroban.