Mitropolia Moldovei cere preotului Maxim Melinți să returneze premiul oferit de organizația LGBT, dacă vrea să fie admis la oficializarea slujbelor. Reacția Mitropoliei vine după ce preotul s-a pocăit public chiar în incinta bisericii din Ghidighici. Pe rețelele de socializare, Melinti a publicat astăzi o fotografie pe patul de spital.

Zilele trecute, preotul Maxim Melinti s-a pocăit public, după ce Mitropolia Moldovei i-a interzis să mai oficieze slujbe religioase pentru că ar fi promovat și încurajat minoritățile sexuale. Contactați de TV8, reprezentații Mitropoliei au declarat că…

De fapt, părintele Maxim Melinti a avut o conferință de presă în biserica din Ghidighici, dar noi nu considerăm că el s-a pocăit. Direcția mitropolitană va discuta pe marginea acestui subiect, dar deocamdată nu putem vorbi despre ridicarea opririi preotului Maxim Melinti”, a declarat părintele Ioan Moșneguțu, episcop de Soroca.

Episcopul de Soroca a mai precizat că Melinti trebuie „să spună clar că regretă această acțiune și că de acum în colo, activitatea sa clericală nu va mai fi amestecată cu activități de promovare a acestei organizații”.

Atunci când părintele Melinti va aduce pocăință publică, va regreta pentru acțiunile întreprinse, va întoarce acest premiu – atunci Înalt Prea Sfințitul va decide cu referință la întoarcerea sa”, afirmă părintele Ioan Moșneguțu, episcop de Soroca.

Am încercat să obținem o reacție de la preotul Maxim Melinti, dar nu a fost de găsit. Acesta a postat pe rețelele de socializare o fotografie în care apare pe un pat de spital. În descriere menționează: „Biruința nu e obligatorie. Obligatorie e lupta”. Totuși, în cadrul conferinței, preotul Maxim Melinti a precizat că nu va returna diploma primită de la GENDERDOC-M și că nu consideră necesar să facă acest lucru. Săptămâna trecută, un grup de persoane a protestat în fața Mitropoliei Moldovei în semn de nemulțumire față de poziția direcției mitropolitane. Maxim Melinti este paroh al bisericii din Ghidighici de aproximativ 8 ani.