Partidul Liberal consideră că justiția R. Moldova „și-a dat sfârșitul” odată cu decizia de invalidare a alegerilor primarului capitalei. În acest context, PL cere demisia șefului statului Igor Dodon, a președintelui Parlamentului, Andrian Candu, dar și a prim-ministrului Pavel Filip. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe.

Ghimpu a calificat hotărârea de invalidare drept o repetiție pentru alegerile parlamentare din toamnă, care vor fi organizate în baza sistemului electoral mixt. „Trenul Republica Moldova – Uniunea Europeană a derapat neieșind din gara Chișinău. Democrația e în pericol. Dictatura legii a fost înlocuită cu dictatura binomului Plahotniuc-Dodon. E trist că acest lucru se întâmplă după ce am avut un mare sprijin din partea UE, acord de asociere și libera circulație. Aceasta a fost a doua șansă de încredere oferită după furtul miliardului”, a declarat Mihai Ghimpu.

În același context, Corina Fusu a anunțat că PL cere „părăsirea majorității parlamentare” de către cei 18 deputați din partea PLDM, 15 din partea PCRM și 4 ai PL, care „au primit votul din partea cetățenilor pentru dezvoltarea democrației și a statului de drept”, a menționat Corina Fusu.

De asemenea, printre cerințele Partidului Liberal se află anularea regimului electoral mixt și revenirea la cel proporțional, dar și examinarea de către Consiliul Superior al Magistraturii și Colegiul Disciplinar a hotărârilor care au invalidat alegerile.