/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Angajații unei companii, care cereau mii de euro în schimbul ajutorului la obținerea cetățeniei române, pe banca acuzaților

28 iunie 2018, ora 11:13

Oamenii legii au stabilit că, în perioada 2013 – prezent, o companie privată din capitală, sub pretextul acordării consultaţiilor juridice pentru redobândirea cetățeniei românești, a solicitat şi a primit de la mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova și Federației Ruse, sume bănești considerabile. Învinuiții susţineau că au influenţă asupra persoanelor publice străine din cadrul Consulatelor României și că astfel ar putea ușura redobândirea cetățeniei românești. 

Persoanele învinuite, în lipsa solicitanților, depuneau actele necesare pentru obținerea cetățeniei românești și Jurământul de credință faţă de Statul Român, perfectau viza de reședință fictivă și conturi bancare în România și garantau obținerea rapidă a cetățeniei românești.

Figuranții cereau de la clienți sume deosebit de mari în mărime de la 1500-2000 euro (pentru depunerea jurământului în regim de prioritate) și de la 5000-17000 euro (pentru pregătirea dosarului, traducere, legalizare notarială, depunerea în lipsa persoanei, obținerea pașaportului).

Învinuiții și-au recunoscut vina și sunt plasați sub control judiciar. Dacă aceștia vor fi găsiți vinovați, riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 150 000 la 300 000 de lei sau cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram