/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

CM 2018: Brazilia, calificată în optimi după 2-0 cu Serbia

missing
28 iunie 2018, ora 07:08

Potrivit Agerpres, Brazilia s-a impus fără probleme prin golurile marcate de Paulinho (36), Thiago Silva (68), după cel mai bun joc al său în grupă.

Selecao a început avântat şi a avut două acţiuni periculoase, dar apoi jocul s-a mai liniştit şi pe fondul accidentării lui Marcelo, schimbat după doar zece minute. Neymar a avut prima mare ocazie de gol, în min. 25, când şutul său din unghi a fost deturnat de portarul Stojkovic. Gabriel Jesus (29), scăpat spre poartă, a întârziat prea mult şi a fost blocat de un apărător.

Cvintupla campioană mondială a deschis scorul prin Paulinho (36), lansat de Coutinho cu o pasă extraordinară.

Prima repriză, în care sârbii nu au avut nicio oportunitate decentă, s-a încheiat cu un şut al lui Neymar (45+1), puţin pe lângă vinclu.

În partea secundă, Neymar a fost aproape de gol (57), cu un şut din unghi, dar Stojkovic a respins.

Viitoarea adversară a României în Liga Naţiunilor putea egala în min. 61, deşi nu avusese nicio ocazie, însă mingea trimisă cu capul de Mitrovic, după o eroare a portarului Alisson, a fost respinsă de Thiago Silva. Milinkovic-Savic (63) a încercat un şut din afara careului, dar balonul s-a dus pe lângă poartă. Momentul bun al echipei balcanice a continuat, iar Mitrovic a trimis cu capul spre poartă, însă Alisson a fost la post (65).

Selecţionata „auriverde” a decis soarta meciului în min. 68, când Thiago Silva a reluat cu capul centrarea lui Neymar, din corner.

Brazilia a mai ratat până la final câteva situaţii bune de gol, prin Filipe Luis (71), al cărui şut a fost respins de Stojkovic, prin Neymar (82), care a trimis peste poartă, pentru ca acelaşi Stojkovic să agaţe o minge în faţa lui Neymar (86).

Brazilia a câştigat grupa şi va juca în optimi cu selecţionata Mexicului, clasată pe locul secund în Grupa E, în timp ce Elveţia va înfrunta câştigătoarea Grupei E, Suedia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram