/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

CM 2018: Columbia, calificată în optimi, după 1-0 cu Senegalul

missing
28 iunie 2018, ora 21:33

Potrivit Agerpres, unicul gol al partidei a fost marcat de Yerry Mina (74), fundaşul echipei FC Barcelona.

”Leii din Teranga”, care veneau după 2-1 cu Polonia şi 2-2 cu Japonia, meci în care au condus de două ori, au fost la egalitate aproape perfectă cu Japonia, departajarea între cele două făcându-se în favoarea niponilor la clasamentul fair play (numărul de cartonaşe galbene).

Meciul de la Samara a fost lipsit de spectaculozitate în prima sa repriză, când niciuna dintre echipe nu şi-a asumat riscuri, anihilându-se reciproc.

Prima ocazie a venit în min. 12, când Quintero a executat bine o lovitură liberă, dar portarul a respins.

Senegalezii au primit un penalty în min. 17, după o intervenţie a lui Davinson Sanchez la Mane, dar arbitrul a revenit asupra deciziei după vizionarea reluărilor.

Africanii au avut o singură oportunitate notabilă, însă şutul lui Keita Balde (27) a fost modest, fără probleme pentru Ospina.

Repriza secundă a fost mai alertă, Columbia fiind obligată să caute victoria pentru a se califica, iar primele ocazii i-au aparţinut, în min. 65 şutul lui Muriel fiind respins în corner de Koulibaly, pentru ca la faza următoare Falcao să trimită cu capul peste poartă (66).

”Los Cafeteros” au marcat tot în urma unui corner, executat de Quintero (74), când Yerry Mina s-a înălţat spectaculos şi a trimis cu capul în plasă, acesta fiind al doilea gol al său marcat în Rusia în două meciuri.

Echipa antrenată de Aliou Cisse a ieşit cu toate forţele la atac şi şi-a creat câteva oportunităţi, dar Niang (77) a tras din unghi şi Ospina a respins, Sarr (79), nemarcat, a reluat mult peste poartă din careu, iar Mane (81) a fost blocat în momentul şutului de un fundaş.

La singura sa participare anterioară la Cupa Mondială, în 2002, Senegalul a ajuns în sferturile de finală, egalând cea mai bună performanţă a unei echipe africane, după o victorie în meciul de debut cu campioana en titre, Franţa. Selecţionerul Aliou Cisse a fost căpitanul echipei din 2002.

Cele două echipe s-au înfruntat o singură dată până acum, terminând la egalitate, 2-2, într-un meci amical jucat în Argentina, înaintea CM 2014, africanii fiind conduşi cu 2-0 la pauză.

Columbia, care a debutat la CM 2018 cu un eşec în faţa Japoniei (1-2), a reuşit să câştige grupa, după 3-0 cu Polonia şi 1-0 cu Senegalul, iar în optimi va înfrunta echipa clasată pe locul secund în Grupa G, Anglia sau Belgia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram