Pompierii austrieci au donat opt autospeciale de intervenție pentru localitățile rurale din Moldova. Ele vor repartizate în localitățile unde sunt create posturi de salvatori și pompieri voluntare.

Patru autospeciale de intervenție merg în localitățile Larga, Capacilia, Colibaș și Selemet, iar alte patru vor fi gata să suplinească servantele de luptă a următoarelor posturi de salvatori care vor fi lansate în satele din Republica Moldova. Conform programului de consolidare a serviciului salvatori și pompieri în localitățile rurale, în țara noastră urmează să fie lansate până în anul 2020, peste 100 de stații.

În baza programului de colaborare, care durează mai bine de șase ani, voluntarii austrieci au reușit să aducă în Moldva 38 de autospeciale de intervenții, care au suplinit baza tehnico materială din regiunile rurale.

În Moldova funcționează peste 40 de posturi de pompieri și salvatori cu implicarea persoanelor civile. Aceste servesc sursa prima de intervenție în caz de situații excepționale, până la venirea echipelor specializate.