/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ ANRE a procurat bunuri de 165,6 mii lei pe care nu le folosește. Ce alte încălcări au fost identificate de Curtea de Conturi

28 iunie 2018, ora 22:42

Raportorul Irina Dircula, a menționat că în darea de seamă „ANRE a prezentat date neveridice agenției proprietății publice, privind patrimoniul administrat”. De asemenea echipa de audit a identificat faptul că ANRE a aprobat planul de achiziții ne-susținut prin necesități reale. „Au fost procurate bunuri în valoare totală de 165,6 mii lei care actualmente nu sunt utilizate în activitatea agenției.”

Prezentă la ședință, contabila-șef a ANRE, Natalia Dvornic, nu a venit cu explicații clare prin care să justifice încălcările făcute de către agenție.

Totodată auditul a atestat că: „la data de 31 decembrie 2017 au fost înregistrate 23 funcții vacante, dintre care pentru 18 funcții nu s-au inițiat procedurile de angajare a personalului”.

În acest context șeful ANRE, Tudor Copaci, a menționat că una din cauzele nesuplinirii posturilor vacante ar fi exsigențele mari înaintate față de potențialii angajați. „La departamentul Tarife și Analiză Financiară au fost cazuri când au venit patru persoane care au refuzat să realizeze proba scrisă, pentru că cerințele sunt foarte mari”, a menționat șeful ANRE.

Curtea de Conturi va adopta o hotărâre asupra raportului care va fi publicat în monitorul oficial. În acest sens, președintele Curții de Conturi, Veaceslav Untilă, a declarat că „Curtea de Conturi va monitoriza foarte drastic executarea hotărârii”.

Amintim că, bugetul ANRE pentru anul 2017 a fost aprobat prin hotărârea parlamentului, la capitolul venituri 30,8 milioane de lei, iar la capitolul cheltuieli 44,1 milioane lei. Astfel deficitul bugetar a fost de 13,2 milioane lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram