Dosarul fostului judecător Domnica Manole de la CSJ bate pasul pe loc. Deja a doua oară consecutiv ședința de judecată, în care Manole luptă pentru a fi restabilită în funcție, a fost amânată. Atât Manole, cât și avocatul ei consideră că procesul este tergiversat intenționat, iar amânările au legătură directă cu dosarul penal aflat pe rol la Judecătoria Buiucani.

După ce, acum o lună, la Curtea Supremă de Justiție nu s-a prezentat juristul Consiliului Superior al Magistraturii pe motiv că se afla în vacanță, astăzi ședința a fost amânată din cauza unui judecător, care s-ar afla în concediu medical. În sala de judecată au fost prezenți reprezentanții mai multor misiuni diplomatice. În timp ce participanții la proces așteptau sa înceapă examinarea dosarului, unul din angajații instanței a intrat în sală și a spus că ședința a fost amânată pentru o perioadă nedeterminată.

Oleg Sternioală se află în concediu medical, este internat în spital. Se va întrerupe ședința de judecată, nu a putut fi determinată data. Veți fi anunțați în modul corespunzător despre ședința următoare”.

Avocatul ex-judecătoarei nu exclude că amânarea ședințelor la CSJ are legătură cu dosarul penal de învinuire a Domnicăi Manole. Apărarea crede că astfel CSJ așteaptă ca Judecătoria Buiucani să emită o sentință de condamnare care să servească drept motiv pentru eliberarea din funcție a Domnicăi Manole.

Cauza de la Curtea Supremă de Justiție se tergiversează, iar cauza penală de la Judecătoria Buiucani se grăbește foarte intens. Se dorește mai curând o condamnare a ex-judecătorului Domnica Manole decât reintegrarea în funcție”, Viorica Grecu, avocat.

Nu se dorește integrarea mea în serviciu. Se dorește menținerea justiției sub influența politicului”, Domnica Manole, ex-judecătoare de Apel.

Avocata spune că amânările ar putea continua.

Se poate întâmpla tuturor 9 judecători, dar și din motiv de concedii la care au dreptul toți 9 judecători. În așa mod au metode de a tergiversa, se pare, la infinit”, Viorica Grecu, avocat.

Fosta judecătoare a Curții de Apel, Domnica Manole s-a pomenit cu dosar penal după ce, în aprilie 2016, a dat câștig de cauză grupului de inițiativă pentru organizarea unui referendum inițiat de PPDA și a emis o hotărâre prin care a obligat Comisia Electorală să desfășoare plebiscitul. Ulterior hotărârea a fost anulată de Curtea Supremă, Manole a rămas fără imunitate, iar procurorii au pornit urmărirea penală în privința magistratei. Potrivit procurorilor, Manole a pronunțat cu bună știință o hotărâre ilegală. Ulterior, Domnica Manole a fost declarată incompatibilă cu funcția de judecător și a rămas fără funcție.