/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Mexic: 133 de omoruri în campanie electorală. Printre victime figurează și 48 de pretendenți la mandate de aleși locali

missing
29 iunie 2018, ora 17:00

Cetățenii mexicani vor alege, în această duminică, preşedintele şi vor desemna deputaţii, senatorii şi reprezentanţii locali. Cel puţin 71% din atacurile pe teritoriul mexican au vizat autorităţi alese sau candidaţi care au aspirat la mandate locale, în special posturile în municipalităţi. Printre victimele omorurilor în serie figurează aproape 50 de candidaţi pentru mandatele locale la alegerile generale, potrivit AF.

Rudele victimelor sunt devastate:

Totul s-a terminat pentru el și copiii lui. El are copii foarte mici. Nu au împlinit nici măcar 2 ani. Nu înțeleg nimic din ceea ce se întâmplă ”.

Peste 18 mii de mandate sunt puse în joc la nivel federal, regional şi local. Unii dintre locuitori spun că sunt îngrijorați de ultimele evenimente din țară:

Vreau o altă viață pentru copiii mei. Ca ei să nu treacă prin ceea ce trecem noi – acum. Ceea ce se întâmplă e grav ”.

Actuala campanie electorală este cea mai violentă trăită vreodată de Mexic, ţară în care s-au înregistrat, de asemenea, 25.339 de omucideri anul trecut. Războiul, lansat în 2006 de către guvernul lui Felipe Calderon împotriva cartelurilor, a fragmentat grupările infracţionale în celule delincvente de mai mici dimensiuni şi violente.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram