/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Unioniștii acuză poliția de incidentul din fața Ambasadei Rusiei. Cum comentează MAI

missing
29 iunie 2018, ora 17:09

Pavel Vintilă susține că așteaptă o reacție de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), după ce nu a fost apărat la moment de reprezentanții legii. „Bărbatul avea arme în portbagaj. Cel mai probabil e că va fi internat la spitalul de psihiatrie. Este foarte periculos, foarte agresiv. Astfel de acțiuni trebuie condamnate rapid. Așteptăm o reacție de la MAI, care să spună că pe viitor vor spori măsurile de securitate în cadrul manifestațiilor”.

Și liderul ODIP, Vlad Bilețchi se arată nemulțumit de reacția poliției. „Probabil le-a fost frică să intervină prompt. Din clipa în care bărbatul a mers pe contrasens și aproape că a intrat în protestatari trebuiau să se întreprindă acțiunile corespunzătoare. De ce s-a ajuns la doi pumni, un picior și o pancartă în cap? Am văzut intervenția poliției doar după ce făptașul a fost pus la pământ. Polițistul filma cazul, el nici măcar nu s-a gândit să intervină. S-a implicat doar după ce unul din protestanți l-a rugat să intervină”, afirmă Bilețchi.

Contactat de TV8, MAI susține că Poliția nu a putut întreprinde nimic mai mult. „Poliția și-a făcut treaba, atât timp cât este deja un dosar pe numele cetățeanului respectiv și atât timp cât cazul se investighează. Nu putem comenta declarațiile, deoarece poliția a acționat exact conform legislației în vigoare”, Alina Zbancă, ofițerul de presă MAI.

Poliția capitalei a precizat că o să documenteze acțiunile polițiștilor care erau la fața locului și o să se expună în viitorul apropiat.

Amintim că, joi protestul unioniștilor cu ocazia comemorării celor 78 de ani de la anexarea Basarabiei de către URSS, s-a terminat cu o îmbrânceală violentă. Președintele organizației „Noua Dreaptă”, Pavel Vintilă a fost agresat de către directorul unei companii IT din capitală, Veaceslav Plămădeală, după ce ultimul a parcat neregulamentar în fața Ambasadei și a început o discuție agresivă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram