/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Am renăscut din propria cenușă. TV8 vine, din septembrie, cu o nouă grilă – una axată pe problematica socială

missing
29 iunie 2018, ora 19:37

Totul a pornit din dorința de a salva postul TV7, care risca să dispară de pe piața media din Moldova din cauza presiunilor. Astfel, pentru scurt timp, jurnaliștii s-au transformat în zidari, designeri și chiar contabili. În cele din urmă am renăscut din propria cenușă.

De fapt, această televiziune nu este despre pereții pe care noi i-am dat jos. Cine a fost cândva la postul de televiziune TV7 știe că noi aici am avut vreo șapte cabinete și noi am scos toți pereții, i-am demolat, am construit acest platou frumos, dar TV8 nu e despre asta, TV8 nu este despre acest platou, ci despre oamenii care au rezistat”, a declarat Natalia Morari, președintele asociației „Media Alternativă”.

Încă din prima zi de lansare, jurnaliștii TV8 au trebuit să reziste în fața provocărilor care au venit, în special, din partea autorităților care s-au opus cu vehemență legalizării noului post. Prima lovitură a venit din partea CCA, care a acceptat cesionarea licenței TV8 după 6 luni de luptă.

De fapt, din prima zi a lansări prostului TV8 au început problemele. Problemele au fost înainte,problemele au fost după. Noi ne confruntăm cu aceste probleme zilnic. Oamenii dacă ar cunoaște toate subtilitățile care sunt în spatele camerelor  s-ar mira cum în general noi încă ne mai menținem”, Natalia Morari.

Totul a fost posibil datorită donatorilor care au susținut deschis postul TV8, au avut încredere în echipa noastră. Fără ei, această oază de libertate în spațiul mediatic din Moldova nu ar mai fi existat.

Noi suntem nevoiți să căutăm finanțare onorabilă din publicitate și din granturi, altfel de finanțare la TV8 nu există. Astăzi, pentru TV8, principala sursă de finanțare sunt proiectele pe care le obținem din granturi europene, din granturi americane, absolut transparente. Informații pe care noi le facem publice și nu încercăm să le ascundem” a declarat Mariana Rață, directorul de știri TV8.

Dincolo de problemele financiare, conținutul de pe micile ecrane și grila de emisie, TV8 înseamnă oameni. Oameni care au muncit cot la cot, timp de un an, pentru ca în fiecare seară știrile noastre să intre în casele telespectatorilor.

Am reușit în primul an să-i convingem pe oameni să aibă încredere în noi și în următorii ani trebuie să ne promitem nouă și să încercăm să menținem această încredere pentru că ea este foarte greu de obținut și ușor de pierdut” a menționat prezentatoarea de știri TV8, Angela Gonța.

În semn de recunoștință, cu ocazia aniversării, TV8 va veni în casele telespectatorilor cu o nouă grilă, începând cu 1 septembrie.

În linii generale, vom veni cu viziuni noi asupra segmentului social care-l avem ca lacună pe postul nostru. Lumea este un pic obosită de aspecte politice și vrem să venim cu ceva nou, mult mai pozitiv a ceea ce trebuie să aducem pe ecranul televiziunii” a comunicat Veaceslav Pîslari, directorul general TV8. 

De asemenea, noul sezon va aduce nu doar știri mai bune ci și emisiuni, filme și seriale.

Am avut accesul la această bibliotecă BBC unde sunt materiale destul de interesante și noi trebuie să le folosim la maxim. Cred că aici, din nou, nu o să pot sa va dau multe detalii, dar venim cu ceva noutăți pentru sezonul de toamnă” a anunțat, Veaceslav Pîslari.

Pentru a fi la curent cu toate noutățile, rămâneți cu TV8.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram