/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ CEC a declarat nule alegerile locale. Cum au comentat decizia Maia Sandu și Andrei Năstase

missing
29 iunie 2018, ora 19:07

Numeroși polițiști și carabinieri au fost mobilizați pentru a asigura protecția Comisiei Electorale Centrale. Unii au fost puși să păzească intrarea în clădire, iar alți carabinieri și mascați au fost dislocați în spatele clădirii. Asta pentru că în fața CEC s-au adunat zeci de oameni care protestau zgomotos, cerând validarea alegerilor.

Nici protestul, nici prezența în sală a lui Andrei Năastase, Maiei Snadu și a deputaților PLDM nu i-a înduplecat pe membrii CEC.

Eu voi supune votului dumneavoastră adoptarea hotărârii cu privire la declararea nulității alegerilor locale noi. Cine este pentru vă rog să votați. Cinci voturi pentru. Cine este împotrivă”, Alina Russu, președinta CEC.

Comisia Electorală Centrală este o instituție controlată eminamente politic și mafiotic, este una șantajabilă prin intermediul marii majorități a membrilor acestei instituții șantajabile pentru trecutul fiecăruia dintre ei”, Andrei Năstase, președinte Platforma DA.

Modul în care s-a petrecut această discuție și faptul că nu și-au luat o pauză, demonstrează încă o dată că decizia care a fost luată de cei 5 membri ai CEC este una impusă”, Maia Sandu, președintele PAS.

Doar doi membri din cei prezenți s-au opus votului. Încă de la începutul ședinței, Sergiu Gurduza a cerut ca discuțiile în privința alegerilor să fie amânate, până la obținerea unor explicații asupra hotărârilor de judecată.

Vă propun să luăm o pauză în examinarea acestui proiect. Să ne explice instanța de judecată modul de executare a acestei hotărâri”, Sergiu Gurduza, membru CEC.

Propunerea însă a fost respinsă. Decizia de astăzi i-a nemulțumit pe protestatari.

S-a luat așa cum au fost pregătite celelalte hotărâri anterioare, de prima instanță, de al doilea și de al treilea care a fost emisă și irevocabilă până în prezent”.

E o prostie, o prostie cred. Ceea ce au hotărât e o prostie”.

Liderii opoziției Maia Sandu și Andrei Năstase au declarat că, în timpul protestului anunțat pentru ziua de duminică, vor cere Guvernului și Parlamentului ca alegerile să fie totuși validate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram