Inspectoratul General al Poliției susține că a identificat mai multe persoane care distribuie mesaje cu caracter violent, iar aceștia vor fi audiați în calitate de bănuiți în cadrul cauzei penale deschise în temeiul bănuielii rezonabile cu privire la pregătirea dezordinilor în masă.

Poliția a identificat mai multe persoane care distribuie mesaje cu caracter violent atât de pe conturile lor personale, cât și de pe conturi false create în acest scop. Toate persoanele în cauză au fost identificate și au fost citate pentru a fi audiate în calitate de bănuit”, a declarat Radu Botezatu, sef-adjunct al Direcției exercitare a urmării penale pe situații excepționale.

Botezatu a mai menționat că faptele de organizare, conducere a unor dezordini în masă, însoțite de aplicarea violenței, distrugeri de bunuri, aplicarea armelor, opunerea de rezistență violentă, participarea la aceste acte,, chemările la nesupunere violentă cerințelor legitime a reprezentanților autorităților constituie infracțiune prevăzută de 285 cod penal. De asemenea, se pedepsesc penal chemările publice la schimbarea orânduire constituționale, blocarea intenționată a arterelor ș.a.

Informațiile au fost făcute publice în cadrul unei conferințe de presă în care s-au prezentat măsurile de asigurare a ordinii publice și securității circulației rutiere în timpul desfășurării protestului care va avea loc duminică, în mun. Chișinău.

Amintim că, comitetul de rezistență format la inițiativa liderilor PAS și Platforma DA au anunțat organizarea unui protest în Piața Marii Adunări Naționale începând cu ora 14:00. Protestul este organizat după ce alegerile locale din Chișinău au fost declarate nule de către instanța de judecată și de către Comisia Electorală Centrală.