Comitetul de rezistență creat după anularea alegerilor din Chișinău a anunțat pentru duminică, 1 iulie, organizarea unui protest în Piața Marii Adunări Naționale. În acest sens poliția a venit cu câteva recomandări participanților și a menționat că va organiza parcări pentru ca aceștia să-și poată lăsa automobilele.

Astfel, poliția recomandă participanților să:

– Manifestați pașnic și nu vă lăsați atrași în acțiuni ilicite sau careva provocări
– Nu purtați în timpul întrunirii arme de foc, substanțe sau obiecte explozive precum și alte obiecte care pot pune în pericol viața și sănătatea persoanelor la aceste evenimente;
– Fiți atenți la informațiile prezentate de către angajații poliției și în caz de vi se solicită să vă legitimați
– Dacă veți fi însoțiți de către copii, supravegheații în permanență și evitați aglomerația
– Dacă identificați persoane sau grupuri de persoane violente îndepărtați-vă de aceștia și informați organizatorii manifestației și poliția.

În același timp, Pavel Apostol de la Inspectoratul Național de Patrulare a informat că pentru participanții la manifestația de duminică au fost stabilite locuri de parcare:
– în adiacentul Circului
– în fața Academiei de Științe
– pe strada Columna și Mihai Viteazu.

Totodată, INP a informat că circulația transportului public va fi redirecționată pe străzile adiacente, astfel încât să nu creeze impedimente pentru participanții la eveniment, cât și altor cetățeni care se deplasează în municipiul Chișinău.

În intersecții vor fi plasați agenți pentru fluidizarea circulației rutiere, iar în funcție de evoluția evenimentului circulația rutieră în zona desfășurării evenimentului ar putea fi sistată.